Harm Van Weerden
Kardinaalsmuts
Levend Steentje
de locatie van Levend Steentje

Op deze locatie wordt momenteel nieuw gebouwd.

De kunstwerken zijn in opslag geplaatst. We hebben bergepen dat het de intentie is om de kunstwerken een nieuwe plek te geven. Over de planning en de locatie is op dit moment bij ons nog niets concreets bekend.


Kunstenaar

Harm van Weerden


Locatie

Beide beelden staan op het terrein van het voormalige Gak kantoor (later het UWV) aan de Dierenriemstraat 100. De Kardinaalsmuts bij de ingang aan de Dierenriemstraat, het Levend Steentje om de hoek, intussen verscholen geraakt achter de heg aan de Pleiadenlaan.


Korte beschrijving

Marmeren kunstwerken, elk geplaatst op een heuvel van kinderkopjes.


Stijl/vormgeving

De werken zijn voorbeelden van een “omgevingsproject”, waarbij het object en de omgeving (hier de heuvel) deel uitmaken van het ontwerp. Kenmerkend zijn de verschillende oppervlaktestructuren, onder glad, naar boven toe ruw. 

De vorm van de Kardinaalsmuts is een ca. 100-voudige uitvergroting van de bloem van de gelijknamige struik, net zoals  het Levend Steentje  is gebaseerd op een klein vetplantje met die naam.

Levend Steentje


Over de kunstenaar

Harm van Weerden is geboren op 30 nov 1940 in Malang (Ned.-Indië). Hij woont en werkt nu in Warffum aan de Oudendijk 41. Harm werkt veel in steen en staal en legt zich tegenwoordig toe op grafstenen en grafmonumenten.


Geschiedenis/betekenis van het werk

Opdrachtgever was het GAK, dat een beeld wilde dat verwant was aan de natuur.  De beelden zijn in 1976 geplaatst.

 

Eigenaar

Woningstichting Nijestee


Gerelateerd werk

- 4 marmeren palen bij het voormalige Belastingkantoor, Hofstede de Grootkade. (1985)

- i.s.m. Chris Verbeek: de beeldengroep Cosmas en Damianus (1980) bij het Martini Ziekenhuis aan de  Van Swietenlaan (vlakbij “Bloedsomloop” van Siep van den Berg).


Websites van de kunstenaar

www.werfadviesbureau.nl

www.grafbeelden-harmvanweerden.nl


video van Liesbeth van Hoffen op Stadjerstv